středa 10. dubna 2019

Hra 315: Indiana Jones a Chrám Zkázy (1989)


Indiana Jones a Chrám Zkázy
Vývojář: Petr Doležel
Vydavatel: Spacesoft
Vydáno 1989 pro Atari 8-bit
Žánr: Textová adventura
Počet hráčů: 1
Stav: Dokončeno

V tomto případě se jedná o port stejnojmenné Fukovy hry z roku 1985. Hru na Atari ale již v roce 1985 portoval Tomáš Havel, takže další port je tak trochu navíc. Nicméně je třeba uznat, že vypadá o něco lépe - je tu nová úvodní obrazovka s pěkným obrázkem Indyho a hraje tu i nová melodie, která je pravděpodobně převzatá z jiné hry. 

Úvodní obrazovka
Instrukce
Začátek hry

Texty ve hře tentokrát odpovídají 1:1 předloze ze Spectra - předchozí port měl texty změněné. Také "náhrobková" obrazovka lépe odpovídá originálu. Dá se v podstatě říci, že toto je ve všech ohledech přesnější port. 

Hádanky a průběh hry je jinak úplně stejný, takže jsem hru během chvíle dohrál podle svého návodu. Bohužel verze, která se dá běžně stáhnout z archivů na internetu je zabugovaná, protože člověk, který ji digitalizoval, to po sobě nezkontroloval. Hra tedy skoro na konci, v momentě, kdy je třeba vložit diamant do oltáře, spadne. Naštěstí mi Solaris dokázal zajistit opravenou verzi a byl jsem schopný hru dohrát až do konce. 


Náhrobková obrazovka
Na tomto místě hra padá
Vítězství !

Verdikt: Port slavné Fukovy textovky ze Spectra. Jeden port už se na Atari objevil dříve, ale tento je přesnější a o něco lepší. 
Hodnocení: 4/10

5 komentářů:

  1. Krasa :) mozes prosim ta niekam hodit tuto verziu? Poznal som len ten starsi port.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dá se stáhnout na http://a8.fandal.cz/ ale zatím je tam ta zabugovaná verze, která se nedá dohrát. Opravená verze by se tam měla objevit v průběhu příštího týdne.

      Vymazat
  2. Tady už je vystavená opravená verze.
    http://atari.panprase.cz/?action=detail&co=6601

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super stiahnute, diky :)

      OT: nahodou The Neverending Story cz funkcny nema niekto?

      Vymazat