úterý 2. dubna 2019

Hra 311: Logik Delta (1987)


Logik Delta
Vývojář: ?
Vydavatel: ?
Vydáno 1987 pro ZX Spectrum
Žánr: Logická hra
Počet hráčů: 1
Stav: Dokončeno

Předělávku společenské hry Logik jsme tu měli už několikrát - Logik (1984) na Spectrum, Minilogik (1986) pro IQ-151, Logik 3 (1987) pro Sharp, či Atari Logik (1988) pro Atari 8-bit. Tato verze nijak nevybočuje ze zajetých kolejí - úkolem je v deseti pokusech uhádnout kombinaci barev, kterou vygeneroval počítač. 

Začátek hry - 3 sloupce a 3 barvy
Jednoduché

Před zahájením hry si musíme zvolit počet políček (3-5) a počet barev (3-6), čímž vlastně určíme obtížnost. Poté již pomocí kláves "1" až "6" volíme barvy z možností na pravé straně obrazovky a jakmile zapíšeme celý řádek, hra nám vypíše křížky (a ne hvězdičky, jak nám hra tvrdí na úvodní obrazovce) - červené znamenají "zásah", aneb počet správných barev na správné pozici a modré "vedle", čili počet správných barev na špatné pozici. 

Na základě těchto informací poté musíme dát dohromady správnou kombinaci barev. Pomocí klávesy "0" můžeme také vymazat zatím nedokončenou řádku a pomocí kláves "Z", "X", "C", "V" a "B" si můžeme nechat prozradit správnou barvu na určeném políčku ("Z" je první políčko, atd.). Nutno ale říci, že tyto možnosti jsou trochu zabugované a občas se kvůli nim hra rozbije. 

Na nejvyšší obtížnost už potřebujete trochu štěstí
Vítězství !

Verdikt: Předělávka společenské hry. Verze z roku 1984 je nicméně lepší. 
Hodnocení: 2/10

Žádné komentáře:

Okomentovat