neděle 10. února 2019

Hra 294: Cassini's Division (1989)


Cassini's Division
Vývojář: Martin Vodička
Vydavatel: Eclipse
Vydáno 1989 pro ZX Spectrum
Žánr: Arkáda
Počet hráčů: 1
Stav: Dokončeno

Martin Vodička mi zatím moc radosti nepřinesl, jeho hry Stealth (1987) či Rack One's Brains (1988) patří k těch nejhorším a nejinak je tomu u Cassini's Divison, která mi připomněla nepovedenou hru Exotron (1985). 

Hra nemá žádný příběh a rovnou se tak vrháme do hry, kde ovládáme vesmírnou loď a snažíme se prokličkovat přes překážky a do ničeho nenarazit. Na začátku máme 3 životy a za každou jednotku délky, kterou dokážeme zdolat, získáme 1 bod do skóre. Cílem je samozřejmě získat co nejvyšší skóre, přičemž tu nejsou žádní nepřátelé, ani nic dalšího zajímavého. 

Možnosti ovládání
Začátek hry

Loď letí dopředu (respektive doprava) sama, takže k ovládání nám stačí dvě klávesy pro pohyb nahoru a dolu. Vyhnout se překážkám není nic těžkého, horší je u hraní neusnout nudou, nedostat epileptický záchvat z problikávání všech objektů na obrazovce, či nezešílet z monotónního zvuku přehrávaného při každém pohybu dopředu. 

Z nějakého důvodu se mi při dosažení přesně 1860 bodů na obrazovce zobrazil nápis "Congratulation", načež hra skončila a bez jakéhokoliv vyhodnocení se vrátila zpět na úvodní obrazovku. Těžko říci, jestli pro výhru stačí vždy dosáhnout téhle bodové hranice, či splnit nějakou jinou podmínku, ale ztrácet čas s dalším zkoušením už rozhodně nebudu.  

Nuda
Stále nuda
Vítězství ?!

Verdikt: Tak tohle se nepovedlo.  
Hodnocení: 1/10

Žádné komentáře:

Okomentovat