sobota 23. února 2019

Hra 299: Diktátor (?)


Diktátor
Vývojář: MyslSoft
Vydavatel: MyslSoft
Vydáno ? pro Atari 8-bit
Žánr: Strategická hra
Počet hráčů: 1
Stav: Dokončeno

Diktátor je samozřejmě známá zahraniční hra Dictator (1983), kterou na ZX Spectrum přeložil F. Fuka, načež vznikly i porty pro Sharp (1987), nebo právě pro Atari. Tuto verzi upravil MyslSoft, který si nedělal příliš hlavu s grafickým znázorněním a všude použil prostý text, což hru dělá na pohled méně atraktivní a o něco méně přehlednou. 

Oproti originálu značně zjednodušená úvodní obrazovka
Začátek hry
Zpráva policie

Nebudu tady znovu popisovat mechanismy hry, protože jsou na chlup stejné jako v již zmíněné verzi pro Sharp. Vedeme tedy opět banánovou republiku Ritimban a snažíme se udržet u moci co nejdéle a zároveň ze státní pokladny odklonit nějaké ty penízky, protože je nám jasné, že balancovat mezi všemi frakcemi na ostrově je velice obtížné a dříve nebo později se nás buď někdo pokusí zabít, nebo minimálně svrhnout. 

Překlad z angličtiny je tentokrát o něco lepší (asi proto, že tento vychází z překladu od Fuky), na žádné bugy jsem nenarazil. 

Zarovnání textu na obrazovce je občas dost hrozné
Věta "Major earthquake in Leftoto" je zde tentokrát přeložena správně
Unikl jsem revoluci

Verdikt: Oproti portu na Sharp byl zlepšen překlad z angličtiny, na druhou stranu grafické zpracování je o dost horší a dočkáme se jen prostého textu, kvůli čemuž o něco snižuji hodnocení. 
Hodnocení: 3/10

Žádné komentáře:

Okomentovat