středa 6. února 2019

Hra 292: Bombarder (?)


Bombarder
Vývojář: Romysoft
Vydavatel: Romysoft
Vydáno ? pro ZX Spectrum
Žánr: Arkáda
Počet hráčů: 1
Stav: Dokončeno

Her s názvem Bombarder vyšlo nespočet, jen pro Spectrum je toto již třetí kousek. Tato verze od Romysoftu ani nemá úvodní obrazovku a hned se začne generovat "město", což je soubor kostek poskládaných na sebe do různé výšky. Na rozdíl od ostatních her zde neovládáme letadlo, ale UFOunský létající talíř

Svržení bomby
Naboural jsem
Bohužial !

Herní mechaniky jsou klasické - letíme zleva doprava a pokaždé, když doletíme na konec obrazovky, tak se posuneme o řádek níže. Přitom můžeme buď svrhnout bombu, což zničí náhodný počet políček města a nebo za 10 bodů můžeme vystřelit dopředu a zničit vše na současné úrovni. Cílem je zničit všechny kostičky města s co nejvyšším skóre.

Hra je bohužel mizerně naprogramovaná, takže zaprvé vše, co se hýbe, těžce problikává (už jen udělat screenshoty, aby na nich bylo něco vidět, bylo komplikované). Za druhé tu jsou grafické glitche, kdy polovina hráčova talíře zůstává na konci řádku, nebo při nabourání místo animace vidíme několik kopií talíře v daném sloupci. A za třetí počítadlo bodů je zabugované a hlavně když hráč střílí, tak začne ukazovat úplné nesmysly. 

Střela zničí celý řádek
Vítězství mám v kapse
Hodně strohá vítězná obrazovka

Verdikt: Tahle hra se bohužel vůbec nepovedla a existují lepší verze Bombarderu. 
Hodnocení: 1/10

Žádné komentáře:

Okomentovat