pátek 26. října 2018

Hra 260: Přízrak Nuly (1988)


Přízrak Nuly
Vývojář: Jiří Bernášek
Vydavatel: BeWeSoft
Vydáno 1988 pro Atari 8-bit
Žánr: Arkáda
Počet hráčů: 1
Stav: Dokončeno

V této jednoduché arkádě-bludišťovce se ujmete raketky a v pestrobarevném světě plném zdí a domečků se budeme snažit sbírat jednokorunové mince. Při tom se musíme vyhýbat létající "nule", která přiletí vždy z levé strany a odráží se od okrajů obrazovky, a zároveň nesmíme narazit do zdi, nebo jakéhokoliv jiného objektu, jinak následuje konec hry.

Začátek
Domečky a další domečky
"Nule" je nutné se vyhnout

Cílem je získat co nejvíce bodů, kdy za sebrání mince dostanete 5 bodů a pomocí trysek rakety lze také zničit zmiňovanou "nulu", za což jsou další 2 body. Z jedné obrazovky lze tedy vytěžit maximálně 7 bodů (ani mince, ani "nula" se neobnovují, hra si stav obrazovky pamatuje), přičemž obrazovek je 30 - za jednu hru lze tedy získat nejvíce 210 bodů. Po sebrání poslední mince se obrazovky restartují a můžete si zkusit svoje skóre ještě zlepšit. 

Hra není příliš obtížná, ovládání je řešeno pouze směrovými šipkami a grafická stylizace je hodně barevná - řekl bych tedy, že byl tento kousek mířený hlavně na dětské publikum. Po celou hru můžeme slyšet hudební podklad ve formě Beethovenovi skladby "Pro Elišku". 


Jsou zde i takovéto pasti, kdy po příchodu na další obrazovku okamžitě zemřete
Poslední mince je na dosah !
Vyhodnocení hry

Verdikt: Jednoduchá, barevná arkáda-bludišťovka, která mohla udělat radost hlavně dětem. 
Hodnocení: 3/10

Žádné komentáře:

Okomentovat