čtvrtek 4. října 2018

Hra 253: P.Ř.E.S.T.A.V.B.A. (?)


P.Ř.E.S.T.A.V.B.A.
Vývojář: ?
Vydavatel: ?
Vydáno ? pro Atari 8-bit
Žánr: Textová adventura
Počet hráčů: 1
Stav: Dokončeno

Jedná se o port stejnojmenné satirické hry ze Spectra (1988) od Miroslava Fídlera na Atari, kterou dal dohromady neznámý autor. Už na úvodní obrazovce vidíme změnu, kdy je přítomné menu, v němž lze zvolit "instrukce". V nich vidíme nejenom dostupné příkazy, ale hlavně celkem velké spoilery, které nám vlastně prozradí řešení většiny hádanek. Trochu nechápu, proč to tam autor portu dával. 

Instrukce
Začátek hry

Hru jsem dohrál podle svého návodu k původní hře a co se týče příběhu, hádanek či textů, tak se nic nezměnilo. Trochu jiný je parser, kdy sice můžete zkracovat příkazy na tři písmena, nikoliv však už jména předmětů. Je nutné tedy napsat třeba "OTE POKLOP" pro otevření poklopu. 

Jak jsem zmiňoval, původní hra byla schválně naprogramovaná dost fušersky a port v tomto ohledu působí trochu lépe. Poslední menší změna je, že po výbuchu dynamitu na konci hry se dočkáme zvukového efektu a třesoucí se obrazovky. 

Parser je oproti původní hře o něco horší - už nestačí napsat "OTE POK"
Vítězství!

Verdikt: Věrný port hry ze Spectra, který ale v přidaných instrukcích obsahuje zbytečné spoilery usnadňující řešení hádanek.
Hodnocení: 3/10

Žádné komentáře:

Okomentovat