pondělí 27. srpna 2018

Hra 240: PMG - Ukázka (1988)


PMG - Ukázka
Vývojář: Michal Kudr
Vydavatel: Michal Kudr
Vydáno 1988 pro Atari 8-bit
Žánr: Arkáda
Počet hráčů: 2
Stav: Dokončeno

Michal Kudr není neznámé jméno, předvedl nám již pár nepodařených her na počítač IQ-151 (např. Myslivec). V roce 1988 udělal i tohle demo pro osmibitová Atari. Jedná se o hru pro dva hráče, kdy každý svoji postavu ovládá joystickem a snaží se sestřelit toho druhého. 

Jako překážky tu máme zdi, které samozřejmě nejdou projít, ani prostřelit. Herní mapa je bohužel jen jedna, což je škoda. Jakmile jeden z hráčů trefí protivníka, tak dostane bod a postavy se vrátí do výchozích pozic. Kdo první získá 9 bodů, vyhrává.

Pocit z ovládání a pohybu postav je slušný, ale bohužel jsem neměl k dispozici ani joystick, ani druhého hráče, takže hru nedokážu úplně ocenit. 

První hráč střílí na druhého
Sestřelení prvního hráče následované krátkou animací
První hráč získal jako první 9 bodů

Verdikt: Je to opravdu jen demo, ukázka, která ale ukazuje potenciál. Kdyby se udělalo pár rozdílných obrazovek a přidaly nějaké sebratelné bonusy, tak by mohlo jít o slušnou arkádu pro dva hráče. Bohužel to ale vypadá, že hra nebyla nikdy dodělána.
Hodnocení: 2/10


1 komentář:

  1. Název naznačuje, že se zřejmě jedná především o ukázku práce s Atárkovou grafikou, protože zkratka PMG označuje hardwarově podporované sprites.

    OdpovědětVymazat