sobota 25. listopadu 2023

Hra 894: Videoping (1993)


Videoping
Vývojář: OnoSoft
Vydavatel: OnoSoft
Vydáno 1993 pro ZX Spectrum
Žánr: Hazardní
Počet hráčů: 1
Stav: Dokončeno

Již z názvu se dá uhádnout, že se jedná o další zpracování závěrečné hry televizního pořadu Videostop. Tentokrát se dočkáme i několika hudebních skladeb a zvláštního menu, z něhož si můžeme zobrazit např. instrukce, nicneříkající obrazovku s autory či sekci s poděkováním a to stisknutím úvodního písmena daných položek. Najdeme tu i "tréning", ten se ale nedá nijak spustit a možná se ve hře ani nenachází. 

Ve Videostopu se vždy hrálo o ceny a ty si tentokrát musíme vymyslet a zapsat sami přes volbu "zapsat výhry", kdy postupně napíšeme devět libovolných věcí, o něž budeme soutěžit. 

Menu

To jsme se toho dozvěděli...

Instrukce

Samotná hra je beze změn - na obrazovce se tedy točí hodnoty tří kostek a na nás bude stisknout libovolnou klávesu v momentě, kdy jsou alespoň dvě stejné, čímž se naše skóre, zobrazené uprostřed obrazovky, zdvojnásobí. Pokud trefíme rovnou tři stejné, tak získáme i prémii. Pokud netrefíme nic, tak se naše skóre naopak zmenší o polovinu. Pod ukazatelem skóre pak vidíme zbývající počet pokusů.

Velmi zvláštní rozhodnutí je, že počáteční skóre a hlavně počet dostupných pokusů se vždy vygeneruje náhodně, takže když máme smůlu, tak nejvyšší cenu ani vyhrát nelze. Špatně zvolené jsou i barvy "puntíků" na kostkách, které jsou velmi špatně vidět.

I výhry si musíme sami vymyslet

Začátek hry

Posledním pokusem trefené tři šestky aneb prémie a vyhrané ZX Spectrum!

Verdikt: Videostop = nuda. 
Hodnocení: 1/10

2 komentáře:

  1. Trošku tě lituju že tě teď čekají tři videostopy za sebou.Tzn. tři nudy v řadě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za projevenou soustrast. Snad to přežiju ve zdraví.

      Vymazat