úterý 26. dubna 2022

Hra 669: Kekyzárny 2 (1992)


Kekyzárny 2: Pomsta
Vývojář: Jan Volek
Vydavatel: Jan Volek
Vydáno 1992 pro ZX Spectrum
Žánr: Textová adventura
Počet hráčů: 1
Stav: Dokončeno

Po prvním dílu vyšlo ve stejném roce i pokračování s podtitulem "Pomsta". Kekyzna a Zimník se rozhodli vrátit nám úder, a tak bude naším úkolem je podruhé a definitivně zlikvidovat, opět v kůži samotného autora, tedy Jana Volka. 

Téměř stejná úvodní obrazovka jako minule

Starosti začínají

Tak jdeme

Ovládání zůstalo v podstatě stejné, v horní části obrazovky tedy vidíme nabídku příkazů, z které vybíráme stiskem jedné klávesy. Některé příkazy byly přejmenovány, místo POLOŽ tu máme ZANECH, místo TEST je tu TEXT, ovšem prapodivný ÚTOK, což je v podstatě "použij", tu zůstává. 

Začátek hry

Nepříliš příjemný start

Tentokrát místo do korábu musíme vlézt do záchodu

Už začátek hry, kdy lze sebrat revolver, působí povědomě. Po chvíli hraní vychází najevo, že se vlastně nejedná o novou hru, ale autor v podstatě jen vzal první díl a přepsal texty. Průběh, hádanky a mapa zůstávají úplně stejné, včetně totožných předmětů. Jen je třeba ve výtahu místo nepřítele smrtící plyn či místo do korábu lezeme do záchodu. 

Texty stále obsahují velké množství gramatických chyb a také přibylo vulgárních výrazů. Celkové zpracování zůstává také stejné, včetně neuvěřitelně pomalého vypisování textu

Mapa

Místo rušičky radaru máme tentokrát likvidátor

Vítězství !

Mám na tuhle adresu poslat odkaz na tento článek?

Verdikt: V podstatě první díl s přepsanými texty. 
Hodnocení: 2/10

1 komentář:

  1. Množství pravopisných chyb v této textovce je až zarážející, zajímalo by mě, kolik bylo autorovi let, když toto "veledílo" tvořil. :)

    OdpovědětVymazat