úterý 26. ledna 2021

Hra 509: Amylák 2 (1991)


Amylák 2
Vývojář: Tomáš Karásek & Jan Kamínek & Václav Bergmann & Ondřej Saksida
Vydavatel: DehetSoft
Vydáno 1991 pro Atari 8-bit
Žánr: Textová adventura
Počet hráčů: 1
Stav: Dokončeno

Pokračování prvního dílu, ve kterém jsme získali povolení k přípravě pudingu značky "Amyl" a zároveň jsme po cestě našli všechny potřebné suroviny. Nastává tedy čas puding uvařit, k čemuž ale budeme nejprve muset získat kotlík, dřevo, zápalky a další pomůcky. 

I tady najdeme vstupní heslo "AT ZIJE HAVEL A V. KLAUS" - to jsme se mohli dozvědět jen od autora, který na úvodních obrazovkách poskytuje svoji adresu, kam dychtiví hráči případně mohli posílat dopisy s žádostí. 

Hlavní hrdina je neškodný blázen a osmibarevnej Sinclairista

Určení autorů hry se trochu zamotává

Pro získání vstupního hesla bylo třeba napsat do Kostelce

Od minule se v podstatě nic nezměnilo a opět se tedy jedná o interaktivní prózu, kdy budeme číst texty a na základě vzniklé situace vybírat z možností a rozhodovat, co chceme dělat dál. Příběh pokračuje přesně tam, kde skončil, tudíž se budeme dále potloukat po ulicích Kostelce nad Černými lesy a potkávat autorovi známé či známé osobnosti typu Václav Klaus. 

Nějak tu vypadla číslice 2

A ještě jednou autoři, tentokrát anglicky

Začátek hry

Autoři se snažili udělat texty vtipné a zároveň spousta voleb vede ke špatnému konci, kdy je nutné hru rozehrát znovu. Ani tento díl ale není nikterak dlouhý, takže nehrozí frustrace z neustálého opakování, nicméně hlavní rozdíl tkví ve větší nelineárnosti. Je možné dojít až na poslední obrazovku, do svého bytu, a tam zjistit, že něco chybí. Je tedy nutné prozkoumat všechny možnosti a získat potřebné předměty k uvaření pudingu. 

V závěrečném dílu trilogie jsme měli dojet do Prahy a puding předat, nicméně hra není k nalezení, takže dost možná nikdy nevznikla.

Václav Klaus má oči všude

Zapomeňte na logické hádanky a postup

POSTUP HROU
2, 2, 1, 3, 1, 2, 1, 3, 1, 1, 1, 1, 1, 1, 2, 2
KONEC POSTUPU HROU

V téhle hře se může stát všechno

Co si vybrat?

Vítězství !

Verdikt: V podstatě úplně stejná hra jako první díl. 
Hodnocení: 3/10

Žádné komentáře:

Okomentovat