čtvrtek 23. srpna 2018

Hra 238: CCCP (?)


CCCP
Vývojář: ?
Vydavatel: ?
Vydáno ? pro Sharp MZ-800
Žánr: Arkáda
Počet hráčů: 1
Stav: Dokončeno

O téhle hře toho moc nevíme. Nemá totiž úvodní obrazovku a nikde není uvedený autor, rok výroby a vlastně ani jméno hry. Na internetových archivech je ale vedena pod názvem "CCCP", takže se toho budu držet. 

Po spuštění tedy vidíme hned instrukce, jež nastiňují zápletku - Sověti chtějí vypustit speciální družici, která zničí všechny ostatní družice a na nás je tomu zabránit. Ujmeme se tedy "LASERové stíhací družice", kterou dálkově řídíme ze Země, a budeme se ruský stroj snažit sestřelit. 

Začátek hry
Sestřeluji nepřátele
Cíl je na dostřel

Problém je, že se na oběžné dráze již pohybují menší ruské sebevražedné družice ("družice" bylo evidentně autorovo oblíbené slovo). Těch je celkem 10 a máme celkem tři oblety na to jejich počty zredukovat, aby naše práce byla snazší. "Oblet" znamená, že nepřátelé doletí na spodní část obrazovky a objeví se znovu nahoře. Jakmile tohle udělají 3x, tak se objeví náš cíl - speciální družice, jež začne vypouštět "miniminy" (bílé tečky). 

Plynulost hry je otřesná a hra se hraje opravdu špatně. Nepřátelé se pohybují tak zmateně, že není možné pořádně předvídat, kde se objeví v příštím tahu a jejich sestřelování se tak komplikuje. Po sestřelení speciální družice se přehraje vítězná znělka, která je pravděpodobně odněkud vykradená, protože je vzhledem ke zbytku až moc dobrá, a hra končí.

Rudá hvězda dobyla svět
Vítězství !

Verdikt: Špatná plynulost a hratelnost. Jediné, co stojí za zmínku, je zajímavá zápletka, kdy bojujeme proti Sovětům a jejich plánu na ovládnutí světa.
Hodnocení: 1/10

2 komentáře: