sobota 19. října 2019

Hra 373: Lhotka (?)


Lhotka
Vývojář: Michal Vojáček
Vydavatel: Michal Vojáček
Vydáno ? pro Atari 8-bit
Žánr: Textová adventura
Počet hráčů: 1
Stav: Dokončeno

Lhotka je velice krátká a jednoduchá textovka "ze současnosti", odehrávající se na sídlišti Lhotka na Praze 4. Naším úkolem je najít disketu s programem, který každý shání. Postavy, jež přitom potkáme, jsou skuteční lidé z tehdejší doby.

Tentokrát se nejedná o klasickou textovku, kde bychom se pohybovali do světových stran, ale je nám vždy nabídnuta možnost, co dál dělat, označená písmenem. Stačí pak napsat dané písmeno a potvrdit. Hra se pak skládá pouze z několika obrazovek, kdy je potřeba zjistit od našich kamarádů různá hesla a čísla, načež disketu získáme. 

Instrukce
Začátek hry
To se dalo čekat

Zhruba polovina voleb potom končí neslavně a následuje konec hry, takže několikanásobné rozehrání je samozřejmostí a zároveň nutností. V textech je velké množství překlepů a chyb a je vidět, že autor byl v době vzniku pravděpodobně velmi mladý.

Na poslední obrazovce pak vidíme celou adresu a telefonní číslo autora, přičemž si prý můžeme napsat o další hry, což měla být třeba Lhotka 2, která pravděpodobně nikdy nevznikla.

Krást se nevyplácí
Žufníček a jeho dámské kolo
Blížím se ke konci


POSTUP HROU
Z, R, P (disketu má Michal Vojáček, kód "AMIGA"), Z, Z, ZA, J, K, R (telefon zjistit od Žufníčka, heslo "ORLIK"), R, "ORLIK" (telefonní číslo = 471 48 88), P, "471 48 88", "AMIGA"
KONEC POSTUPU HROU

Vítězství !

Verdikt: Velmi krátká textovka s naivními, až roztomilými texty, pravděpodobně vytvořená mladým autorem pro okruh svých kamarádů. To nic nemění na tom, že kvalitou jde o hluboký podprůměr. 
Hodnocení: 1/10

Žádné komentáře:

Okomentovat