sobota 12. října 2019

Hra 370: Morra (?)


Morra
Vývojář: L. Zvolenský
Vydavatel: L. Zvolenský
Vydáno ? pro Atari 8-bit
Žánr: Deskovka
Počet hráčů: 1
Stav: Dokončeno

Až doteď jsem nevěděl, že hra jako Morra existuje. Přitom už ji hráli před tisíci lety třeba v Římě. Stačili jim na to ruce - každý hráč ukázal libovolný počet prstů a přitom řekl číslo - pokud uhádl, kolik je součet ukázaných prstů všech hráčů, tak získal bod. První hráč, který získal 3 body vyhrál.

Začátek hry
Uhádl jsem a získal 5 bodů

V případě této hry je to ale trochu jinak. Hráč hraje proti počítači a ukázat můžeme pouze jeden, nebo dva prsty. Zároveň hádáme, kolik jich ukáže protihráč. Pokud se oba trefíme, nebo se oba mýlíme, končí kolo remízou. V opačném případě získá jeden z hráčů určitý počet bodů, který se rovná součtu ukázaných prstů obou hráčů.

Ovládání je řešeno tak, že neustále dokola vypisujeme čísla "1" nebo "2". Většina kol potom končí remízou. Zpracování je hodně jednoduché a hraje se donekonečna, až dokud hráč nestiskne "Esc" pro ukončení, načež ani nenásleduje žádné vyhodnocení, ale program se prostě ukončí. Popravdě ani nevím, do jakého žánru hru zařadit, ale nejblíže z mnou používaných je asi "deskovka". 


Hra nemá konce

Verdikt: Neskutečně nudná hra. 
Hodnocení: 1/10

Žádné komentáře:

Okomentovat