čtvrtek 17. října 2019

Hra 372: Královstvo Eforia (?)


Královstvo Eforia
Vývojář: ?
Vydavatel: ?
Vydáno ? pro Atari 8-bit
Žánr: Strategická hra
Počet hráčů: 1
Stav: Dokončeno

Aby toho nebylo málo, tak po Chammurappi tu máme další strategickou hru. Cílem je jako vždy dovést naše království k blahobytu a prosperitě. Opět tu máme určitá pravidla kolik potravy spotřebuje jeden člověk, kolik potřebujeme osiva na akr půdy, atd. a na základě toho musíme činit rozhodnutí.

Na začátku hry si lze taktéž zvolit, kolik let chceme vládnout, přičemž číslo je téměř neomezené. Začínáme v roce "0" a hra se nás každý rok (tah) ptá kolik akrů půdy chceme koupit / prodat, kolik akrů půdy chceme osít a kolik jídla rozdáme lidem ke spotřebě.

Začátek hry
Bug
V království zuří AIDS

Četné jsou tu přitom náhodné události jako že sýpku napadnou potkani, vypukne epidemie AIDS (!) či že sousední království hrozí válkou, na což je nutné zareagovat preventivním úderem, jenže tato akce končí bugem, kdy hra nedokáže pokračovat a musíme hodnoty zadávat znovu. 

Pokud se nám podaří přežít námi zvolený počet let, tak nenásleduje ani žádné pořádné vyhodnocení. Hra pouze oznámí konec vlády a zeptá se, zda-li chceme pokračovat dál, načež můžeme opět zadat, kolik let chceme ještě vládnout. 

Konec vlády

Verdikt: Zatím nejméně povedený klon hry Hamurabi.
Hodnocení: 1/10

Žádné komentáře:

Okomentovat