středa 17. ledna 2018

Hra 156: UFO (1987)


UFO
Vývojář: Martin Lukášek
Vydavatel: ML Soft
Vydáno 1987 pro Sharp MZ-800
Žánr: Arkáda
Počet hráčů: 1
Stav: Dokončeno

Druhá hra se jménem UFO pro počítače Sharp, tentokrát je to poměrně klasická obrana "základny", kdy nepřátelé létají seshora a my ovládáme loď ve spodní části obrazovky pohybující se jen po horizontální ose, se kterou musíme ufouny sestřelit.

Na výběr je několik stupňů obtížnosti, které se liší tím jak vysoko (nízko) bude čára určující kam až nepřátelé mohou doletět, než přijdeme o jeden život. Za každý sestřel dostaneme 10 bodů do celkového skóre a pokud ufounů sestřelíme dostatek, tak se dostaneme k "superUFOunům, jak je hra označuje - ti už umí i střílet. Jakmile jich pár sestřelíme, hra zvýší obtížnost a jede se odznovu.

Volba obtížnosti
Instrukce. Mé oči krvácí.
Začátek hry

Koncept je ok, ale zpracování je strašné. Hra je neuvěřitelně pomalá, na obrazovce mohou být pouze dvě hráčovy střely současně a při pohybu hráčova loď problikává a to až do té míry, že není skoro vidět. A to já z duše nenávidím.

Co se týče grafického zpracování, tak také není o co stát. Tohle by bylo dobré na IQčku, ale ne na Sharpu, který nabízí daleko větší možnosti.

Souboj se "superUFOunem"
Dosáhl jsem rekordu

Verdikt: Technicky špatně zpracovaná hra - je to pomalé, problikává to, není to moc zábava.
Hodnocení: 2/10

Žádné komentáře:

Okomentovat