čtvrtek 14. prosince 2017

Hra 146: Stealth (1987)


Stealth
Vývojář: Martin Vodička
Vydavatel: Martin Vodička
Vydáno 1987 pro ZX Spectrum
Žánr: Arkáda
Počet hráčů: 1
Stav: Dokončeno

Vskutku jednoduchá arkáda, ve které ovládáte stíhačku, která se může pohybovat pouze do stran a střílet. Na obrazovce se po okrajích vertikálně posouvají jakési předměty, jež mají navozovat pocit pohybu vpřed. V horní části obrazovky je nepřítel znázorněný známým tvarem z Tetrisu. Ten se objevuje vždy vlevo nahoře a taktéž se hýbe pouze v horizontálním směru. 

Na nás samozřejmě je sestřelit ho. K dispozici máme na začátku 50 nábojů a za každou trefu se nám přičte 10 bodů do skóre. Pokud vystřílíme všechny náboje, tak hra končí, ovšem při překonání určité bodové hranice se nám náboje obnoví a můžeme pokračovat. 

Tohle bude zásah

Popravdě nemá smysl se stíhačkou jakkoliv hýbat. Stačí najít správný rytmus a nepřítele lze sestřelovat pořád dokola bez nějaké větší námahy. Dostal jsem se do bodu, kdy mi hra obnovila náboje, trefil jsem všechno a přesto jsem se dočkal nápisu "Game over". Hra evidentně nemá žádný vítězný konec a maximálně lze dosáhnout na 1990 bodů

Maximální možné skóre

Verdikt: Primitivní arkáda, ve které střílíte stíhačkou na pohybující se cíl. 
Hodnocení: */10

2 komentáře:

  1. Tahle hra mi připadá jako jednoduchá napodobenina stejnojmenné hry Stealth (1984) na Atari, kde to co ovládáme není tank ale nízko letící stíhačka (vypadá dost podobně, tmavá plocha dole je její stín) a naším úkolem je zničit černou věž na obzoru (která zde zřejmě chybí). Atari hra má poměrně dobrou grafiku a iluzi prostorového pohybu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vida, tak to nebude tank, ale stíhačka. Z těch pár pixelů se usuzuje těžko :)

      Vymazat