pátek 15. prosince 2017

Hra 147: Stěna (1987)


Stěna
Vývojář: Jan Janoud
Vydavatel: Jan Janoud
Vydáno 1987 pro Sharp MZ-800
Žánr: Arkáda
Počet hráčů: 1
Stav: Dokončeno

Stěna je klon klasické hry Breakout (1976) - máte tedy pálku ve spodní části obrazovky, s jejíž pomocí musíte udržet míček na obrazovce a přitom vymlátit všechny cihličky ze stěny. Na začátku si lze zvolit obtížnost ze stupnice 1-5, kdy jednička je nejjednodušší, tzn. míček létá nejpomaleji. 

Popis ovládání
Začátek hry

Za každou trefenou cihličku získáváte body do skóre, pokud se vám podaří vymlátit skoro celou zeď (několik cihliček může zůstat), tak se zeď obnoví a přecházíte na vyšší obtížnost (míček se zrychlí). Ukazatel "set" značí vaše životy - pokud míček ztratíte, dostanete se do dalšího setu. Po 6. setu hra končí. Ukazatel "hra" je poměrně zbytečný a opravdu pouze značí po kolikáté hrajete. 

Hra se nedá nijak dohrát - maximálně se lze dostat do nejvyšší obtížnosti, kdy míček už létá tak rychle, že nemáte šanci zareagovat. Nepříjemné je, že míček při kolizi s cihličkou na chvíli zmizí a také, že se po ztrátě života objeví na náhodném místě a okamžitě letí dál, takže není čas se připravit. Kvůli tomu lze přijít klidně o 3 životy najednou.

Průběh hry
Slušný výsledek

Verdikt: Jednoduše zpracovaný klon klasické hry Breakout. 
Hodnocení: **/10

Žádné komentáře:

Okomentovat