neděle 26. května 2024

Hra 953: Turbo Pexeso (1990)


Turbo Pexeso
Vývojář: David Valenta
Vydavatel: David Valenta
Vydáno 1990 pro DOS / Windows
Žánr: Deskovka
Počet hráčů: 1
Stav: Dokončeno

Klasické pexeso pro DOS, které se zřejmě prodávalo za peníze, jelikož program očekává určitý identifikátor uživatele (serial), který se v dostupné verzi obchází spuštěním hry s argumentem "/author". Poté se nám zobrazí hrací pole o velikosti 10x8, kde si můžeme prohlédnout všechny dostupné karty a v pravém dolním rohu se nachází hlavní menu, kde si kromě spuštění a ukončení hry lze zobrazit tabulku nejlepších výsledků. Ovládání je řešeno pomocí myši a na rozdíl od většiny podobných pexes z této doby nelze hrát ve více hráčích. 

Na úvod si lze prohlédnout všechny karty

Začátek hry

"Boss key"

V průběhu hry vidíme v pravém horním rohu průběžnou analýzu hry, kde se nachází informace o počtu otočených dvojic (cards), procentu dokončení hry a hlavně počtu chyb (mistakes), což je rozhodující pro zařazení do tabulky nejlepších. Na první místo je nutné dosáhnout na méně jak 110 chyb, což není zase tak obtížné. 

K dispozici je i "boss key", což je známá funkce z některých her, kdy můžeme rychle přepnout na jinou obrazovku a tvářit se, že nehrajeme, ale pracujeme (užitečné když jde okolo náš šéf). V tomto případě to ale vypadá spíše jako menší vtípek autora. 

Průběh hry

Trochu jsem podváděl

Verdikt: Klasické pexeso pro jednoho hráče. 
Hodnocení: 3/10

Žádné komentáře:

Okomentovat