sobota 10. prosince 2022

Hra 758: Videostop (1992)


Videostop
Vývojář: Roman Pausch
Vydavatel: Ninja Soft
Vydáno 1992 pro ZX Spectrum
Žánr: Hazardní
Počet hráčů: 1
Stav: Dokončeno

Další z rozsáhlé kolekce zpracování závěrečné hry bývalého televizního pořadu Videostop od Romana Pausche (Cosmo Thunder (1992)). Opět se mění hodnoty na třech kostkách a musíme stisknout klávesu v momentě, kdy jsou dvě či tři stejné. 

Tentokrát máme 9 pokusů a začínáme s 20 body. Pokud nic netrefíme, skóre se nám půlí, pokud trefíme dvě hodnoty, tak se zdvojnásobuje. V případě třech stejných hodnot se pouze objeví nápis "prémie", ale opět dostaneme dvojnásobek. Minimální skóre je 0 bodů (v ten okamžik hra končí) a maximální 10240. V tomto případě se nehraje o žádné věcné ceny. 

Autor a rok

Začátek hry

Prémie

Konec s maximálním skóre

Verdikt: Nic nového nepřinášející videostop. 
Hodnocení: 1/10

3 komentáře:

  1. Zajímavé, že se žádný Videostop tehdy nesnažil vypadat co nejvěrněji "jako v televizi". Tenhle navíc vypadá jinak při hře a jinak na úvodním obrázku.
    Zajímavé je i to, že se mezi lidi nerozšířil originální program používaný v ČST.
    Aspoň by byla rozřešena otázka, zda to běhalo na ZX Spectru nebo na Sordu (ví se jen o tom, že snad ve Videostopu poháněl jinou hru).

    OdpovědětVymazat
  2. Originál byl skoro jistě na ZX Spectru, podle toho jak to vypadalo, dokonce v některých dílech bylo v pozadí za titulky pořadu vidět jak se to načítá z kazety (typické modrožluté proužky na okrajích). Některý spolužák i tvrdil že ten originální program prý má, těžko ale říct zda si nevymýšlel... Že jde o Spectrum, to tehdy nepochyboval nikdo. Věrnost předloze moc nešla ani mně, mohl jsem si nejvýš tak jednou týdně vyfotit obrazovku na kinofilm, tak jsem spoléhal spíš na svoji chabou paměť a spíš se snažil o vlastní pojetí. Tolik aspoň můj přístup...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už jsem to řešil s Dexem, v prvních dílech bylo určitě ZX Spectrum - gumák. Lze to vidět v tomto videu:
      https://www.ceskatelevize.cz/porady/10134811677-to-byl/207522160180001/

      Vymazat