pondělí 25. července 2022

Hra 701: Pirátsky Ostrov (1992)


Pirátsky Ostrov
Vývojář: Marek Chorvát
Vydavatel: Marek Chorvát
Vydáno 1990 pro Atari 8-bit
Žánr: Deskovka
Počet hráčů: 1 - 4
Stav: Dokončeno

Jakožto kapitáni lodí budeme hledat poklad ukrytý na pirátském ostrově, který je obehnán různými překážkami a vede k němu jen jediná cesta. První kapitán, který svou loď dokáže navigovat na ostrov a překoná i ostatní kapitány, získá nezměrné bohatství. 

Hra je určena pro jednoho až čtyři hráče, nicméně tím v podstatě jen určujeme, kolik vlastních jmen na začátku zapíšeme, stejně se pak účastní vždy čtyři kapitáni. Jedná se o typ deskové hry, kdy máme na herní ploše políčka, kdy některá nedělají nic a další mají speciální význam. Naším úkolem bude se svojí figurkou dojít ze startu až na konec, který je označený písmenem "P". 

Příběh

Na začátku je nutné hodit šestku

Hráč C zachytil dobrý vítr a posouvá se vpřed

Pro nasazení své figurky musí nejprve každý hráč hodit na kostce šestku, což je klíčové a může to rozhodnout o výsledku, kdy někteří hráči ztratí příliš času. Poté během svého putování můžeme narazit na políčka, která mají pozitivní (posuň se o X políček dopředu) či negativní efekt (stůj X kol, vrať se na start). 

Pokud vstoupíme na políčko, kde už je jiný kapitán, tak se toto počítá do rozdaného "poškození" (levý dolní roh) a soupeř na jedno kolo stojí. Naopak poškození dostaneme, když soupeř vstoupí na naše políčko. 

Fredy konečně vyplul a zas musí zpět na start

Vítězství!

Verdikt: Ucházející deskovka, kde ale hratelnost spočívá v repetitivním mačkání mezerníku (hod kostkou), přičemž výsledek hry závisí pouze na náhodě.
Hodnocení: 3/10

Žádné komentáře:

Okomentovat