neděle 4. srpna 2019

Hra 347: Tetrys (1989)


Tetrys
Vývojář: RadoSoft
Vydavatel: RadoSoft
Vydáno 1989 pro Atari 8-bit
Žánr: Puzzle
Počet hráčů: 1
Stav: Dokončeno

Po PMD 85 a ZX Spectru se slavného Tetrisu dočkalo i Atari. Tato verze od RadoSoftu má v názvu "Y" a nenajdeme tu žádnou úvodní obrazovku, ani menu. Rovnou se jde na věc, přičemž hru ovládáme pomocí joysticku.

Cílem je samozřejmě získat co nejvyšší skóre, kdy za každou položenou "kostičku" dostaneme 1 bod a za každý dokončený řádek 20 bodů. Na obrazovce také vidíme uplynulý čas, počet dokončených řádků (Line), obtížnost (Level) a jaká kostička přijde jako další. 

Začátek hry
Konečně
A teď zase nic

U Tetrisu je hodně důležité, jak svižná je odezva ovládání a ta je tady špatná. Nevím, jestli by se to zlepšilo, kdybych hrál na opravdovém joysticku, ale z ovládání jsem neměl dobrý pocit. Jako kdybych občas zmáčkl klávesu a hra na to nereagovala. Ještě horší ale je, že přesunout kostičku z jedné strany na druhou trvá strašně dlouho a jakmile se to dole nakupí, tak nastává problém.

Nepochopil jsem ukazatel "level", což by měla být obtížnost a předpokládal jsem, že se po určité době zvýší. Třeba po složení 100 řádek, nebo po dosažení 10000 bodů. Ale i když jsem hrál hodně dlouho, tak se nic nezměnilo.

Ani po dosažení 10000 bodů se obtížnost (level) nezvýšila

Verdikt: Kvůli pomalému pohybu kostiček a méně responsivnímu ovládání bych raději zvolil jinou verzi Tetrisu.
Hodnocení: 3/10

Žádné komentáře:

Okomentovat