čtvrtek 1. února 2018

Hra 161: Zorin (?)


Zorin
Vývojář: Zorin Industries
Vydavatel: Zorin Industries
Vydáno ? pro Sharp MZ-800
Žánr: Simulátor
Počet hráčů: 1
Stav: Dokončeno

Zorin není nic jiného než vylepšená verze hry Let Balónom z minulého článku. Jde o to stejné - doletět s horkovzdušným balónem co nejdál, přičemž letíme přes několik obrazovek a na každé z nich lze doplnit tolik potřebné palivo, které neúprosně ubývá.

Hlavní rozdíl v této verzi je, že se neovládá pouze výkon hořáku, ale i výkon motorů, čili jak rychle letíme, přičemž můžeme letět jak doprava, tak doleva (motory můžou mít "mínusovou" rychlost). A to se bude hodit, protože trefit určenou plošinku pro doplnění paliva není vůbec snadné a musíte být opravdu přesní.

Úvodní obrazovka
Začátek hry
Doplňování paliva v lese

Změn doznalo i grafické zpracování, kdy už balón vypadá spíše jako vzducholoď a lokace vypadají trochu jinak. V předchozí hře jsem skončil na obrazovce, kde po vás někdo střílí - ta se opakovala donekonečna. Zde má jinou podobu, když uprostřed je plošinka, kde se dá doplnit palivo. Jak jsem ovšem zjistil, tak po doplnění paliva není možné odletět, protože vás prostě vždy trefí granát. Zkoušel jsem to asi 50x.

Zkusil jsem tedy prostě doletět na další obrazovku, což se mi podařilo. Dostal jsem se ovšem na obrazovku, která se opět opakuje a navíc vám hra dá jen tolik paliva, abyste nedokázali doletět na druhou tankovací plošinu, takže se nedá dostat dál.

Tvar města se zřejmě náhodně generuje
Na téhle obrazovce se prostě doplnit palivo nedá
Pokud teď poletíte dál, objevíte se na obrazovce, která je úplně stejná, ale na tankovací plošinu o kousek nedoletíte

Verdikt: Lehce vylepšená hra "Let Balónom", která se pravděpodobně opět nedá dohrát.
Hodnocení: 2/10

1 komentář:

  1. Krátká zmínka o hře přímo od autora je tady (stránky jsou už asi 15 let neaktualizované):

    http://www.umze.nfo.sk/software.html

    Sám tam píše, že hra není úplně dokončená.

    OdpovědětVymazat