středa 21. února 2018

Hra 168: Vlajky 2 (1987)


Vlajky 2
Vývojář: Jozef Vavřinec
Vydavatel: Jozef Vavřinec
Vydáno 1987 pro ZX Spectrum
Žánr: Vzdělávací hra
Počet hráčů: 1 - 5
Stav: Dokončeno

Na úvodní obrazovce se sice píše "pre všetkých, čo perfektně zvládli prvú čásť", ale tu jsem bohužel nikde nenašel, takže musím vzít za vděk touto. Najdeme zde dva módy - první je "přehled vlajek", kdy si můžeme vlajkami libovolně listovat a učit se je. Každá vlajka má svoje číslo, které se vždy objeví pod obrázkem vlajky a toto číslo pak musíme najít v seznamu ve spodní polovině obrazovky. 

Najdeme zde 114 státních vlajek
První mód je přehled vlajek

Druhý mód je "soutěž". Můžeme si vybrat kolik hráčů bude hrát (1 až 5) a hra poté vždy zobrazí vlajku a samozřejmě musíme uhodnout správný název státu, kterému patří. Jsou tady státy jako "Horní Volta" (dnešní Burkina Faso), "Jižní Jemen" (existoval do roku 1990) a samozřejmě známější "NSR" či "SSSR". Za každý správný tip dostanete jeden bod.

Čekal jsem, že po dosažení určitého bodového zisku hra skončí a zobrazí se nějaké vyhodnocení, ale to se nestalo a hra běží pravděpodobně do nekonečna. Trochu matoucí je, že při zadávání čísla ho nevidíte a já na chvíli nabil dojmu, že ovládání nefunguje. Naštěstí lze opravdu číslo vyťukat třeba na numerické klávesnici a potvrdit enterem. 

Hra více hráčů
Ani po dosažení magické stovky hra nekončí

Verdikt: Pěkně udělaná hra s hádáním vlajek, ve které proti sobě může zápolit více hráčů. 
Hodnocení: 2/10

Žádné komentáře:

Okomentovat