pondělí 26. února 2018

Hra 170: Honička (1986)


Honička
Vývojář: Czerný & Čapek
Vydavatel: Komenium
Vydáno 1986 pro IQ-151
Žánr: Arkáda
Počet hráčů: 1
Stav: Dokončeno

Byl jsem díky vašim radám (bylo zapotřebí do emulátoru nahrát jiný Basic, konkrétně "Basic 6") schopný rozběhat další hry pro počítač IQ-151. Konkrétně následujících několik článků bude o hrách od národního podniku Komenium, který tyto - přiznejme si - nepříliš povedené stroje distribuoval do škol a vyráběl pro ně software. 

Velice stručné instrukce
Začátek hry
Tady už přestává sranda

Cílem je dostat kroužek do domečku, který je vyznačen čtverečkem. Při tom vás honí nemilosrdné hvězdičky. Pohyb se děje po šachovnici v reálném čase, nelze tedy moc dlouho přemýšlet a je třeba okamžitě vzít nohy na ramena. Pokud se úspěšně dostanete do domečku, tak hra vygeneruje novou úroveň, avšak jakýkoliv dotek s hvězdičkou znamená zapsání jednoho neúspěšného pokusu, přičemž jakmile jich nasbíráte 10, tak následuje konec hry a vyhodnocení.

Obtížnost se postupně stupňuje - zatímco na začátku vás honí pouze jedna hvězdička, tak s každým dalším pokusem jejich počet stoupá. Vzhledem k tomu, že hra pozice všech objektů ve hře generuje náhodně, tak se občas prostě dostanete do neřešitelné situace. 

Takové nemehlo jsem neviděl
Nový rekord

Verdikt: Jednoduché utíkání před hvězdičkami jest jednou z těch lepších her pro IQčko. 
Hodnocení: 2/10

1 komentář:

  1. I když je to akční hra, tak mě po chvíli přestala bavit. Myslím si, že IQ 151 je spíš na ty logické hry :-).

    OdpovědětVymazat