úterý 20. února 2018

Blog slaví první výročí !

Přesně před rokem jsem zveřejnil první článek, kterým jsem odstartoval svoji pouť. Mnozí nevěřili, že vydržím a prorokovali mi brzký konec. Že mě to přestane bavit. Že to nikdo nebude číst. Inu... stále mě to baví a pár lidí to i čte, takže se zdá, že budu pokračovat dále.

Za ten rok jsem napsal článek o 167 hrách, čímž se blížím průměru jeden článek každé dva dny, respektive je to 0.45 článku za den, což je docela dobré, ne? Mým cílem je aktuálně minimálně 10 článků každý měsíc a zatím se mi to daří plnit (dobře, v prosinci to úplně nevyšlo), tak uvidíme, jestli budu mít dostatek času na blog i v budoucnu. Já doufám, že ano. 

Blog má od svého spuštění 34 500 zobrazení a nejčtenějším článkem je ten o simulátoru Apollo (1987) a to zejména kvůli tomu, že jeho autor, Michal Pixa, kytarista kapely Visací zámek, sdílel odkaz na svém Facebookovém profilu, díky čemuž se spousta jeho známých na článek podívala. 

A plány pro nejbližší budoucnost? Rozběhal jsem díky vašim radám další hry pro počítač IQ 151, takže se zase na pár z nich podívám a také zbývají asi jen dvě hry z roku 1987. Po těchto se konečně vrhnu na hry z roku 1988, kterých je zatím přes 70 a na některé z nich už se vyloženě těším. 

Na závěr bych chtěl ještě jednou poděkovat všem svým čtenářům a lidem, kteří mi pomáhají hry shánět / rozběhat v emulátorech. Abych nezapomněl, přidal jsem do menu vpravo stránku "Hledané hry", takže na ni koukněte. 

11 komentářů:

  1. Držím Ti palce a těším se, až dospěješ k recenzím her na Amigu :-). Po ZX Spectru (přesněji Didaktiku Gama) byla Amiga můj druhý počítač. Ale to se budeš ještě muset prokousat spoustou her na 8-bity. Čeká tě ještě hodně divných textovek :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to by mne zajímalo jaký divný textovky myslíš, jestli pro Amigu a nebo pro Atari...

      Vymazat
    2. Myslím obecně pro 8-bity. Ty cs Amiga hry jsou datovány cca od roku 1993.

      Vymazat
    3. Jo no to sem si myslel, nejlepší sou ty polopřeklady :) Ale tomu se asi vyhneme, nejsou to CZ hry.

      Vymazat
  2. Musím říct, že za ten rok jsi odvedl parádní práci. Tak ať ti elán a nasazení vydrží i do dalších let.

    OdpovědětVymazat
  3. Gratulujem k výročiu. Je veľmi dobré, že takýto web/blog existuje. Je to pekná pripomienka toho, čo v "drevných" dobrá hrávali.

    OdpovědětVymazat
  4. Super, gratuluji!!!
    Je to fakt dobrý blog, baví mě to číst.
    Je to pěkná vzpomínka na dětství !!!

    OdpovědětVymazat
  5. Díky všem. Na hry na Amigu se už těším, ještě jsem neměl nikdy tu čest. Jen mě ted napadlo, jak se asi promění čtenáři, až se dostanu od 8bitů k 16bitům a pak třeba ke hrám pro DOS a Windows. Je jasné, že se objeví čtenáři noví, ale - zůstanou tu ti staří? Bude vás to zajímat? Budete číst články o Tajemství oslího ostrova, Fish Fillets a podobných hrách? No, je to jen taková idea :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já asi to číst za těch deset let budu - třeba mne minulo DOSové nadšení českých her, prostě v těch letech jsem byl Amigista - v postatě k PC jsem se dostal až po "miléniu" - jeden čas jsem se věnoval těm DOS textovkám, je mezi nima spousta krásných věcí - ale taky spousta kravin.

      Napadla mne jedna věc - třeba to tu je, ono to tu je, ale mohlo by to mít větší potenciál. Co třeba ke článkům dávat tagy s žánrem hry.

      Zajímám se většinou o textovky, tak bych si chtěl jednou za 15 let kliknout a zobrazit jen textovky...

      On i tag roku by nebyl k zahození.

      Vymazat
    2. Ke všem článkům byly přidány tagy. Stačí na ně kliknout a zobrazí se třeba všechny textovky, všechny hry pro ZX Spectrum, apod.

      Vymazat
  6. Já třeba určitě, kromě osmibitů (konkrétně ZX Spectra), jsem zároveň i PC hráč. A zrovna zmiňované Tajemství oslího ostrova byla skvělá pařba. :)

    OdpovědětVymazat