středa 10. května 2017

Hra 73: Bombarder (1987)


Bombarder
Vývojář: Josef Havlík
Vydavatel: JH Soft
Vydáno 1987 pro ZX Spectrum
Žánr: Arkáda
Počet hráčů: 1
Stav: Dokončeno

Koncept hry Blitz (1979) byl jeden z oblíbených mezi tehdejšími tvůrci. Již jsme tu měli verzi pro PMDčko a IQ-151 a teď se podíváme na předělávku pro Spectrum. 

Úvodní instrukce v angličtině

Jen v rychlosti shrnutí - ovládáte bombardér, který létá zleva doprava a pokaždé, když doletí na konec, tak se posune o řádek níže. Pod ním je náhodně vygenerované město, které musíme komplet zničit tím, že na něj budeme svrhávat bomby. Toto je vysvětlené v úvodních instrukcích.

Začátek hry
I zde je angličtina s chybami

Tato verze se liší tím, že bomba nezničí náhodný počet políček města, ale kompletně vymaže celý sloupec. Stále ovšem platí, že na obrazovce může být zároveň jen jedna bomba, takže většinou při jednom přeletu stihnete svrhnout jen tu jednu. Další možnost je vystřelit před sebe, čímž zničíte vše na aktuálním řádku. Tímto je ale třeba šetřit, protože máte jen 5 střel na celou hru a poté se napíše hláška "Ammunition left !!!". 

Cílem je samozřejmě získat co nejvíce bodů (za každý zničený čtvereček města je jeden bod), což je stále těžší, protože vám dochází munice pro střelbu dopředu, což je nutné občas použít, protože se občas úroveň vygeneruje tak, že není možné vše stihnout zničit bombami. 

Zajímavé je, že bomba vypadá jako srdíčko, takže ve skutečnosti vlastně celou dobu neničíme město, ale rozséváme lásku shůry. 

Svržená bomba (srdíčko)
Tabulka nejlepších

Verdikt: Povedená předělávka hry Blitz pro Spectrum.
Hodnocení: ***/10

1 komentář:

  1. A sakra, že by nějaká předpověď humanitárního bombarďáka? :-D
    http://1gr.cz/fotky/idnes/03/02/cl/PET9bf7b9378_Srdce_na_Hrade.JPG

    OdpovědětVymazat