pátek 3. listopadu 2017

Hra 131: Podraz 3 (?)


Podraz 3
Vývojář: l00k
Vydavatel: l00k
Vydáno ? pro IQ-151
Žánr: Textová adventura
Počet hráčů: 1
Stav: Nedokončeno

Abychom měli naši sbírku "Podrazů" prozatím kompletní, tak zde máme port Podrazu 3 i pro počítač IQ-151. Když jsem se dozvěděl, že existuje, tak ve mě na chvilku svitla naděje, že by přece jen na IQčko mohla existovat nějaká dobrá hra. Bohužel po chvíli přišlo vystřízlivění - tahle verze totiž není dodělaná. Ani zdaleka.

Na úvodní obrazovce s popisem příběhu sice vidíme jméno Františka Fuky a rok 1986, ale sám FF mi v naší konverzaci prozradil, že pro IQčko nikdy žádnou hru neudělal. Jedná se tedy velice pravděpodobně o dílo nějakého fanouška, který po chvíli pochopil, že předělat i poměrně krátkou textovku na tento pekelný stroj, je úloha vskutku nemožná a vzdal to. Přesto jsem se rozhodl hru na svůj seznam zařadit, protože je prostě zajímavá.

/edit
Zjistili jsme, že autorem remaku je člověk s přezdívkou l00k, který by hotovou verzi měl vydat koncem roku 2017.

Hlavní obrazovka hry
První zpráva

Kam se tedy lze až dostat? Inu... daleko opravdu ne. Na hlavní obrazovce uvidíte, že máte novou zprávu, tak si jí přečtete, získáte číslo, na které se pokusíte zavolat a ... to je konec. Hra se tváří jako kdybychom vytočili špatné číslo a píše "obsazeno". Ze zdrojového kódu hry je jasné, že další kus hry tam prostě není.

Třeba ale někdo z vás má dodělanou (nebo alespoň dodělanější) verzi téhle hry. Pokud ano, tak se neváhejte ozvat a podělit se.

Obsazeno? Tak to bylo rychlé.

Verdikt: Velice krátká ukázka toho, jak by mohl vypadat port Podrazu 3 na IQčko.
Hodnocení: */10

3 komentáře:

  1. Zjistil jsem, že autorem rozpracované konverze je l00k, který ji nyní po několika letech dokončuje. Měl jsem za čest hrát téměř dokončenou betaverzi. Takže se snad letos dočkáme finální verze :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aha, tak výborně. Další záhada objasněna :) Bohužel k té dokončené verzi se vzhledem k datu vydání jen tak nedostanu.

      Vymazat
  2. Byl jsem od ledna trošku víc zaneprázdněný ale jediné co mi chybí je předělat systém telefonování (ten převzatý ze Spectra je strašný) a případně dodělat muziku. No a díky systému nahrávání Basicu u IQčka ještě vymyslet jak to do něj dostat aby to bylo univerzální (Basic6 i BasicG) a hráč neviděl všechny texty.

    OdpovědětVymazat