středa 1. listopadu 2017

Hra 130: Podraz (?)


Podraz
Vývojář: ?
Vydavatel: ?
Vydáno ? pro PMD 85
Žánr: Textová adventura
Počet hráčů: 1
Stav: Dokončeno

Myslel jsem si, že už jsem prozatím dohrál všechny porty Fukovy hry Podraz 3 (1986) (viz minulé články), ale potom mě Solaris upozornil a hlavně mi poslal soubory s verzemi pro PMD 85 a IQ-151. V tomto článku tedy probereme PMDčkovou verzi, která se liší od své předlohy poměrně výrazně. 

Hlavní obrazovka
Chyba ve hře - zde měl být podepsaný Arthur
Zločinec se jmenuje Robert Rogges

Tak za prvé, v názvu není "trojka", ale je to prostě "Podraz". Za druhé - všechny texty a jména jsou změněny (výjimku tvoří Arthur Brown). Zde vystupujeme jako Tom Gregory a vlastníme počítač Gertley. Za třetí - i postup hrou se mírně liší (např. heslo k účtu nám řekne přímo první zločinec a nemusíme lovit v jeho počítači).

Najdeme tu i pár chyb a překlepů - například v jedné zprávě se Arthur podepisuje jako David a také se mi stalo, že se nezobrazilo upozornění na zprávu od Arthura s heslem. Kdybych to už neznal, tak bych se tam mohl zaseknout. O gramatických chybách nemluvě. 

POSTUP HROU
Přečetl jsem si zprávu a podle instrukcí zavolal na číslo 03627079, heslo ALASKA. Zde jsem si přečetl informaci a prohlédl telefonní seznam. Zavěsil jsem a zavolal na informace (31101262), kde jsem se zeptal na číslo Davida Hala (07525193), kterému jsem hned zavolal. Chtělo to po mě ovšem heslo, které jsem nevěděl, a tak jsem zavěsil. I když mi nepřišla notifikace, tak jsem zkontroloval zprávy a zjistil, že mi Arthur heslo poslal (NINJA). Znovu jsem teda kontaktoval Davida, zadal heslo a zjistil informace ohledně našeho zloděje Roberta Roggese. 

Hackování hesla
Detailní info o Robertovi
Eliminovat? Zločinci se nezastaví před ničím!

Zavolal jsem na ministerstvo vnitra (30026101) a hacknul vstupní kód podle ASCII tabulky. Dále jsem zadal číslo karty zloděje (10273) a zjistil, že Robert pracuje ve společnosti National Electronics pod evidenčním číslem 1703. Zavolal jsem na informace a zjistil číslo (57983182) do této firmy, kam jsem hned zavolal a zjistil jméno Robertova komplice - Steve Johnson. Na informacích jsem zjistil čísla na Roberta (25736403) a Steva (60352850). Oboum jsem zavolal a zjistil, že o mě už ví, ale Robert hloupě prozradil nové heslo konta (ACFKR).

Spojil jsem se tedy s Národní americkou bankou (32681925) a převedl finance z konta č. "NAB C420617M0A", heslo "ACFKR" na konto č. "NAB 1457A37Q03". 
KONEC POSTUPU HROU

Jen 160 000 USD? Ve Spectrum verzi tam bylo přes půl milionu!
Vítězství! Kdo je Stanley Smith?

Verdikt: I když tento port obsahuje řadu změn, stále je to starý dobrý Podraz 3. Zajímavé je také to, že to je jedna z mála textovek pro PMDčko - už jen proto stojí za vyzkoušení. 
Hodnocení: *****/10

3 komentáře:

  1. No vida, já jsem žil v domnění, že Město robotů a Princ Jasoň jsou jediné textovky pro PMD. Koukám, že těch Podrazů vzniklo u nás na různé platformy požehnaně.

    OdpovědětVymazat
  2. Je to naspané v Basicu, původně pro C2717. Na PMD to tak nejspíš chodí bez úprav. Ani převod na IQ nemusel být nějak náročný, spíš vymyslet, jak to tam dostat nějak jinak, než to útrpně přepsat :-)

    OdpovědětVymazat
  3. port pro IQ-151 je co se týče hry samotné hotový, doladit je třeba ještě efekty při vyzvánění...

    OdpovědětVymazat