pondělí 20. února 2017

Start

Během těch několika let čtení cRPG Addicta, kdy nelze jinak než obdivovat jeho odhodlání a vytrvalost, ve mě postupně rostla touha rozjet něco podobného. S čím ale přijít, co tu ještě nebylo? Logicky jsem přemýšlel o zdokumentování české, respektive československé tvorby. Vždy jsem si ale říkal a sám sebe odrazoval, že na tohle prostě už nemám čas. A stejně teď píšu tyhle řádky...

Původně jsem zamýšlel tento projekt jako sérii krátkých článků pro web databaze-her.cz, kam pravidelně přispívám, ale zde, na samostatném blogu, jsem našel lepší prostředí a nástroje pro tvorbu. Tak trochu doufám, že tenhle blog časem najdou pamětníci starých počítačů a konzolí a pomůžou mi přinášet přesnější informace.

Není čas to dlouze okecávat, protože mě čeká opravdu spousta práce. Cíle blogu jsou jasné - hrát a pokud možno dohrát všechny československé / české / slovenské hry, které kdy vyšly a to pro jakoukoliv platformu (více na stránce Často kladené otázky). K tomu mi dopomáhej můj Master game list, jehož "rychlý odkaz" najdete také v pravém menu. Zatím není zdaleka kompletní, budu ho samozřejmě průběžně doplňovat. Už teď je na něm ale přes 1000 her a to jsme zdaleka neskončili.

A kdo ví, třeba se za pár let opravdu dostanu do tohoto tisíciletí a k článkům o první Mafii nebo sérii Polda. Zatím je ale můj dílčí cíl dohrát všechny československé hry do roku 1989 včetně. O těch na internetu moc článků k nalezení není a občas je třeba lovit opravdu hluboko ve vodách internetu. Proto jsem vytvořil stránku s odkazy, kam budu přidávat vše zajímavé, aby se to lépe hledalo.

Pokud se mi toto podaří (odhaduji to tak na 300 her), budu pokračovat hrami z let 1990 - 1999. Tam si číslo zatím neodvažuji odhadovat, ale bude to opět několik stovek.

Budu rád, když se na tento blog budete pravidelně vracet, komentovat a šířit ho dál tak, aby rostl a shlukoval zde všechny možné hráče bez ohledu na vyznání (preferovanou platformu). Československý rybníček není moc velký a budu rád za každého čtenáře.

Žádné komentáře:

Okomentovat