pátek 30. prosince 2022

Hra 766: Planet Car (1988)


Planet Car
Vývojář: MNL Soft
Vydavatel: MNL Soft
Vydáno 1988 pro Sharp MZ-800
Žánr: Arkáda
Počet hráčů: 1
Stav: Dokončeno

Planet Car je předělávkou známé arkádové hry Moon Patrol (1982). Na úvodní obrazovce vidíme vysvětlivky - se svým vozítkem musíme rozstřelovat velké balvany, přeskakovat malé, vyhýbat se jámám a přitom nás ze vzduchu ostřeluje UFO. Dokážeme střílet jak před sebe, tak nahoru, takže se otravných protivníků můžeme zbavit. Cílem je dojet až k raketoplánu, který nás z nepřátelské planety odveze pryč. 

Odpočítávání

Překážky všude kam se podíváš

Ufon se snaží vyhnout střelbě

Hru ovládáme na joysticku či na klávesnici pomocí šipek doleva (zpomalení), doprava (zrychlení hodící se při přeskoku přes jámy), nahoru (skok) a mezerník (střelba). Za sestřelení balvanů i nepřátel získáváme body do skóre, které vidíme v horní části obrazovky společně s počtem zbývajících životů a ukazatelem "track", který začíná na hodnotě 50 a vyjadřuje vzdálenost k raketoplánu. 

Obtížnost je poměrně vysoká, dostat se až na konec vyžaduje dlouhý tréning. Nepříjemná je hlavně problikávající grafika, kdy naše střely a nepřátelské bomby jsou velmi špatně vidět. Vše je doplněno pouze jednoduchými zvukovými efekty bez hudby. Po nalezení raketoplánu hra začne nanovo a lze si ještě vylepšit získané skóre. Jakmile ztratíme všechny tři životy, tak si náš výkon můžeme zapsat do tabulky nejlepších výsledků. 

Copak je to na zemi?

Závěrečný odlet raketou

Score masters!

Verdikt: Ucházející předělávka Moon Patrolu. 
Hodnocení: 3/10

Žádné komentáře:

Okomentovat