středa 15. listopadu 2017

Hra 134: Robinson (1987)


Robinson
Vývojář: Daniel Polčin
Vydavatel: Daniel Polčin
Vydáno 1987 pro PMD 85
Žánr: Arkáda
Počet hráčů: 1
Stav: Dokončeno

Velice jednoduchá hra, ve které se ujmete Robinsona Crusoa. Ten skončil na opuštěném ostrově a jeho hlavní starostí teď je opatřit si potravu. A proč si třeba neulovit nějakou tu kachnu, když nad ostrovem pořád nějaké lítají, že? Pro tento účel jste si sestrojili prak. Takže vezměte nějaký pořádně špičatý kámen a snažte se nějakého toho ptáka trefit!

Úvodní instrukce
Začátek hry
Zásah !

Kachny naštěstí v této hře nelétají a mají podobu jakéhosi nepohyblivého obdélníku. Ten se vygeneruje na náhodném místě na obrazovce a na hráči je zadat číslo, které představuje úhel střely. Po potvrzení vyletí z dolního levého rohu obrazovky "kámen", na který působí gravitace - po chvíli začne padat zase ke spodní části obrazovky. Čím blíže pravému hornímu rohu se tedy obdélník nachází, tím je obtížnější ho trefit. 

Celkem se hraje na pouhé 3 hody a pokud alespoň jeden netrefíte, zobrazí se hláška "Dej se radši na lov ryb". Pokud ale trefíme vše, jsme od hladu zachráněni. Alespoň na chvilku. 

Vítězství! Dnes bude hostina.

Verdikt: Velice jednoduchá arkáda, ve které je potřeba mít hlavně dobrý odhad. Obtížnost se odvíjí vyloženě od toho, jak daleko nám hra vygeneruje "kachny". 
Hodnocení: */10

Žádné komentáře:

Okomentovat