úterý 13. června 2017

Hra 84: Ztracený Poklad (19??)


Ztracený Poklad
Vývojář: ?
Vydavatel: ?
Vydáno 19?? pro Atari 8bit
Žánr: Textová adventura
Počet hráčů: 1
Stav: Dokončeno

Těžko říct, do jakého žánru "Ztracený poklad" zařadit. Klasická "textovka" to není - chybí jakýkoliv popis příběhu, můžete si pouze domýšlet, že jste jakýsi dobrodruh hledající na ostrově poklad. Dostanete k dispozici mapu, na které je několik orientačních bodů a hra vám vždy jen řekne, na jakém poli stojíte. Třeba víte, že jste v lese, ale nevíte ve kterém, protože jich je na mapě několik. Musíte tedy použít svůj orientační smysl a na základě zkoušení se dostat až na políčko s pokladem. 

Popis ovládání
Ingame mapa s pokladem uprostřed

Aby to nebylo tak jednoduché, tak na okrajích mapy spadnete do moře a musíte doplavat zpět ke břehu, přičemž máte určitou šanci, že vás sežere žralok. Většinou se povede přežít tak jednou či dvakrát. Hra je celkově dost o štěstí, protože se na začátku hry objevíte vždy na náhodné pozici, tzn. třeba hned u okraje a prvním tahem můžete spadnout do moře. 

Pád do moře
Pravděpodobnost se každým pádem zvyšuje

Hru vyhrajete tím, že dojdete na políčko s pokladem, načež se spustí abstraktní animace, která má asi znázorňovat třpyt pokladu a po chvilce vám hra prozradí, v kolika tazích se podařilo poklad najít. Je tedy možné zkoušet dohrát hru s co nejmenším počtem tahů, ale to je, co se týče znovuhratelnosti, vše. 

Závěrečná animace
Vítězství

Verdikt: Hledání pokladu, které prověří hráčův orientační smysl. Je škoda, že tu není alespoň jednoduchý příběh. 
Hodnocení: **/10

Žádné komentáře:

Okomentovat